VERBETER DE EFFICIËNTIE VANAF DE WINKEL TOT DE DEUR

Use Cases

DAS is een fabrikant van toegangscontrole en betaalproducten voor voertuigen en voetgangers en biedt een oplossing voor vele doelgroepen. Bekijk hieronder een niet-limitatieve lijst.

Retail & Kleine Locaties

Het probleem
 • Hoe vermijdt u ongewenste gebruikers?
 • Hoe zorgt u ervoor dat uw tijdelijke gebruikers uw parkeerterrein verlaten binnen de tijd die u hebt toegestaan, zonder dat ze een RFID-kaart of andere identificatie moeten teruggeven?
 • Hoe beperkt u de toegang alleen tot uw eigen klanten, bezoekers, leveranciers en personeel zonder een complex, genetwerkt toegangscontrolesysteem te installeren?
De oplossing
Ingang Toegang bij aanwezigheidsdetectie
Receptie winkel Ticket voor eenmalig gebruik, 30 minuten. Geldigheid opgeslagen in de barcode.
Receptie kantoor Meervoudig gebruik, 2 uur. Geldigheid opgeslagen in de barcode.
Uitgang Scan de streepjescode binnen de geldigheidsduur
Werkstroom

Klanten betreden de parkeerplaats op basis van aanwezigheidsdetectie. Voordat ze vertrekken, ontvangen klanten bij de receptie een uitgangsbarcode-ticket met een vooraf ingestelde geldigheidsduur (standaard 30 minuten). Zodra de geldigheid is verlopen, kunnen mensen het parkeerterrein niet meer verlaten zonder een nieuw ticket aan te vragen.

Supermarkten & Winkels

Het probleem
 • Hoe vermijd je ongewenste gebruikers zonder potentiële klanten af te schrikken?
 • Hoe koppel je een minimumaankoop aan gratis parkeren?
 • Hoe zorg je ervoor dat niemand de parkeergarage betreedt of verlaat zonder de winkel te bezoeken?
De oplossing
Ingang Klanten nemen een kaartje bij de ingang
Receptie winkel Personeel genereert een DAS-uitgangsbarcode.
Receptie kantoor Kortingstarief voor klanten met een overschreden verblijf.
Uitgang Scan ticket binnen geldigheidsduur
Scenario

Klanten nemen een toegangskaartje dat geldig is bij de uitgangskolommen voor een korte vooraf bepaalde tijd (voor het geval de parkeergarage vol zou zijn). Klanten gaan vervolgens naar de winkel waar de kassamedewerker hun toegangskaartje bij de kassa scant, samen met de gekochte producten. Dankzij de SDK-interface bepaalt de kassa automatisch of er parkeerkosten in rekening worden gebracht en print vervolgens een uitgangsbarcode op de kassabon. Klanten scannen deze kassabon bij de uitgang binnen de geldigheidsduur die is opgenomen in de barcode.

Opmerkingen

Installeer een betaalzuil en maak uw parkeerplaats winstgevend. Klanten van de supermarkt die ervoor kiezen om langer te blijven dan toegestaan, scannen hun kassabon bij de betaalzuil en betalen een gereduceerde prijs. Anderen scannen hun toegangskaartje en betalen het volledige tarief. U kunt ook DAS-parkeertickets distribueren aan de omliggende bedrijven om parkeerinkomsten te genereren via hun klanten.

Hotels

Het probleem

Hoe een automatische maar gecontroleerde toegang mogelijk maken voor klanten die de site voor het eerst betreden, zelfs na openingsuren?

De oplossing
Receptie Verstuur barcode-uitnodigingen per e-mail.
Ingang Scan nummerplaat, barcode of RFID.
Hotelreceptie Creëer per klant een barcode voor X nachten.
Uitgang Scan nummerplaat, barcode of RFID
Scenario

Een klant boekt een kamer via uw website of u e-mailt een barcode-uitnodiging. De geldigheidsduur van de barcode komt overeen met de eerste dag van de reservering. Bij aankomst, scant de klant binnen deze geldigheidsperiode zijn / haar elektronische (smartphone) of geprinte barcode aan de inrijzuil. De hotelreceptie maakt vervolgens met de Virtuele Printer een barcodeticket aan met een parkeergeldigheid dat overeenkomt met het aantal geboekte nachten.

Variant

Klanten en personeel kunnen ook kentekenherkenning gebruiken als primaire identificatie met als redundante oplossing een RFID-kaart voor het personeel en een barcode voor de klanten.

In het geval van ongebruikte parkeercapaciteit, installeert u een betaalzuil om de parking te rentabiliseren. Klanten die langer blijven dan toegestaan scannen hun uitrijticket en betalen een gereduceerde prijs. Anderen (niet-klanten) scannen hun toegangsticket en betalen op basis van de parkeerduur.

Appartementsgebouwen

Het probleem

Hoe bewoners en hun bezoekers een gecontroleerde en gemakkelijke toegang bieden en ongewenste gebruikers toch weren?

De oplossing
Ingang Bezoekers nemen een ticket, bewoners gebruiken RFID of nummerplaatherkenning.
Gemeenschappelijke privéhal Bezoekers nemen een ticket vooraleer het gebouw te verlaten
Betaalzuil Bezoekers betalen niet of een verminderd tarief. Anderen het volle tarief.
Uitgang Bezoekers scannen hun “privéhalticket”, anderen hun betaalbewijs.
Scenario

Bewoners gebruiken hun RFID-kaart. Bezoekers nemen een inrijticket, parkeren hun auto en krijgen via de intercom toegang tot de gemeenschappelijk privégang van hun gastheer.

Bij het verlaten print de bezoeker in diezelfde gang een uitrijticket via de toonbankprinter en begeeft zich naar zijn/haar auto, scant dit ticket aan de uitrijzuil en verlaat zo de parking.

Indien de gastheer niet aanwezig is, verlaat de bezoeker de parking mits het scannen van zijn/haar inrijticket, binnen de geldigheidsperiode, aan de uitrijzuil.

Variant

Bewoners kunnen ook kentekenherkenning als primair identificatiemiddel en RFID als redundante oplossing gebruiken om de parking binnen en buiten te rijden.

In het geval van ongebruikte parkeercapaciteit, installeer een betaalzuil en laat niet-bewoners en niet-bezoekers betalen voor het parkeergebruik op basis van hun parkeerduur.

Activeer de optionele geïntegreerde VOIP-intercom van de in- en uitrijzuilen zodat mensen desgewenst iemand kunnen contacteren.

Katoorgebouwen / Multi companies

Het probleem

Hoe personeel, geplande en onverwachte bezoekers effectief beheren met één enkel toegangscontrolesysteem zonder de gebruikerservaring van iedereen negatief te beïnvloeden?

De oplossing
Kantoor Plan een bezoek en verstuur per e-mail een barcode-uitnodiging.
Ingang Scan nummerplaat, barcode of RFID-kaart
Kantoorreceptie Maak de barcode en/of nummerplaat geldig voor de uitgang.
Uitgang Scan validated barcode and or LPR and or RFID.
Scenario

Elke huurder surft naar ProConnect en plant zijn bezoekers. ProConnect weigert automatisch aanvragen waarmee de huurder zijn quotum overschrijdt. Geplande bezoekers ontvangen per e-mail een barcode met een geldigheid die overeenkomt met de afspraak. Medewerkers scannen hun RFID-kaart en geplande bezoekers hun barcode op gedrukt papier of smartphone. Anderen nemen een kaartje bij de ingang (of gebruiken de ingebouwde VOIP-intercom) en laten hun inrijticket valideren voordat ze de parkeerplaats verlaten

Opmerkingen

Medewerkers en geplande bezoekers kunnen ook kentekenherkenning als primaire ID gebruiken. Als redundante ID gebruiken medewerkers dan RFID-kaarten en geplande bezoekers barcodes.

Installeer de optionele betaalzuil en maak uw parkeerplaats winstgevend.

Bezoekers die langer blijven dan toegestaan scannen hun uitrijticket aan de betaalzuil en betalen een gereduceerde prijs. Anderen scannen hun inrijticket en betalen volgens de parkeerduur.

Commercieel centrum / Bioscoopcomplex

Het probleem

Hoe betaald parkeren toepassen zonder (potentiële) klanten af te schrikken?

Hoe verschillende parkeertarieven combineren? Bioscoopklanten hebben recht op 1 uur gratis parkeren. Andere klanten 30 minuten. "Niet-klanten" moeten betalen volgens hun volledige parkeerduur.

De oplossing
Website Boek een filmticket.
Prioritaire inrijstrook Scan nummerplaat, smartphone of filmticket
Shops & Restaurants Verleng de gratis parkeerperiode voor winkelende klanten.
Betaalzuil Verminderd tarief dankzij gecummuleerde gratis periodes.
Scenario
Scenario voor bioscoopklanten:
 • Mensen die een ticket via internet kochten, scannen hun elektronische (smartphone) of zelfgedrukte barcode aan de “Express inrijzuil”.
 • Andere bioscoopklanten nemen een kaartje aan een “reguliere” inrijzuil en kopen vervolgens een filmkaartje bij de kiosken of aan de kassa’s. Ze ontvangen dan een bioscoopticket met een DAS-barcode die een parkeerkorting van bijvoorbeeld 1 uur bevat.
 • Bioscoopklanten kunnen hun gratis parkeertijd verlengen door hun bioscoopticket te scannen aan de (offline) Barcode Updaters van alle andere winkels in het winkelcentrum.
 • Bioscoopklanten (en niet-klanten) die langer blijven dan toegestaan, scannen hun meest recente ticket aan de betaalzuil en kopen een uitrijticket dat rekening houdt met de eventueel geaccumuleerde gratis tijd.
Alle andere klanten (= restaurant, etc…)
 • Nemen een ticket aan een inrijzuil.
 • Verlengen hun gratis parkeertijd telkens wanneer ze hun meest recente barcodeticket scannen aan een (offline) Barcode Updater in een winkel.
 • Voordat ze de parkeerplaats verlaten, scannen ze hun meest recente barcode aan de betaalzuil, betalen indien nodig een saldo of krijgen een gratis uitrijticket dankzij de gecummuleerde gratis tijd.

Gedeelde Betaalparking

Het probleem

Hoe een korting of zelfs gratis parkeren aan uw eigen klanten toekennen en andere gebruikers laten betalen?

Hoe betaald parkeren invoeren zonder uw eigen klanten af te schrikken? Hoe een minimale aankoop koppelen aan gratis parkeren?

De oplossing
Ingang Klant neemt een ticket bij het binnenrijden.
Kassa-interface Kassaticketbarcode bevat voorafbepaalde geldigheid / waarde.
Betaalzuil Korting voor klanten. Vol tarief voor anderen.
Uitgang Scan kassa- of betaalzuilticket binnen barcodegeldigheid.
Scenario
Supermarktklanten:
 • Uw klanten begeven zich in uw winkel waar de kassabediende de barcodes scant van het inrijticket en van de aangekochte producten.
 • Via de SDK-interface bepaalt de kassa of een parkeerbedrag automatisch in rekening wordt gebracht en print vervolgens een uitrijbarcode op de bon.
 • Uw klanten scannen deze bon vervolgens aan de uitgang binnen de geldigheidsperiode die is opgenomen in de streepjescode.
Klanten van omliggende winkels
 • Klanten van omliggende winkels tonen hun inrijticket aan de betreffende winkel en krijgen een kortingsbon voorzien van een streepjescode dat door de winkel voorbetaald werd. Deze klanten scannen vervolgens hun tickets aan de betaalzuil en betalen indien nodig een saldo om een uirrijticket te verkrijgen.

Campings

Het probleem

Hoe een automatische toegang mogelijk maken voor klanten die de site voor het eerst betreden, zelfs na openingsuren?

Hoe ervoor zorgen dat klanten toegangsrechten hebben die overeenkomen met hun reserveringsperiode, die toegang geven tot specifieke voetgangersgebieden (sanitair, elektriciteit, ...) en die bijvoorbeeld slechts één auto per reservering toestaan?

De oplossing
Website Ontvang per e-mail een barcode na reservering.
Ingang Scan bij aankomst uw nummerplaat, elektronische of geprinte barcode.
Receptie Activeer de nummerplaat of barcode voor de duur van uw verblijf.
Exit Nummerplaat of barcode enkel geldig tijdens verblijf.
Scenario

Klanten boeken een ticket via uw website of u e-mailt een barcode-uitnodiging, geldig voor de tijd en datum van aankomst. Klanten scannen hun elektronische (smartphone) of papieren barcode aan de inrijzuil, zelfs na de openingsuren. De volgende dag gebruikt de receptie Virtual Printer om een barcodekaart te genereren die de toegang activeert tot de slagbomen en adequate voetgangerstoegangen in overeenkomst met de reserveringsperiode.

Variant
 • Klanten en personeel kunnen ook kentekenherkenning gebruiken als primaire identificatie met als redundante oplossing een RFID-kaart voor het personeel en een barcode voor de klanten.
 • In het geval van ongebruikte parkeercapaciteit, installeert u een betaalzuil om de parking te rentabiliseren. Klanten (en hun bezoekers) die langer blijven dan toegestaan, betalen volgens hun parkeerduur.
 • Activeer de “anti-passback” -functie zodat er slechts één auto op de site aanwezig kan zijn per geldige barcodekaart.